Meni
Vaša košarica

Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja

Pravila in splošni pogoji poslovanja so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1), na podlagi priporočil Gospodarske zbornice Slovenije in mednarodnih kodeksov za spletno in elektronsko poslovanje.

Pravila in splošni pogoji poslovanja urejajo način delovanja spletne trgovine www.vecnispomin.si (v nadaljevanju “spletna trgovina”), ki jo upravlja DIVITIS d.o.o., Stara cesta 20, 2311 Hoče (v nadaljevanju “trgovec”), pravice in obveznosti ponudnika in obiskovalcev spletne trgovine ter uporabnikov, ki izvršijo preko spletne trgovine nakup (v nadaljevanju: “kupec”).

Pravila in splošni pogoji določajo delovanje spletne trgovine, pravice in obveznosti uporabnikov in spletne trgovine ter urejajo poslovni odnos med trgovcem in kupcem.

Kupca zavezujejo pravila in pogoji poslovanja, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Kupec je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na Pravila in pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

Cene

Za kupce iz Slovenije so vse cene na spletni strani www.vecnispomin.si izražene v EUR (trgovec uporablja tudi druge valute). Tudi, če je kupec izbral kot možnost plačila v drugi valuti, bo njegovo naročilo obdelano in konvertirano v evrsko protivrednost. Plačilo s strani slovenskega kupca se mora izvesti v evrih.

Stroški dostave in pošiljanja niso všteti v ceno izdelkov, so pa navedeni kot možnost ob izračunu vrednosti naročila v košarici pred elektronsko potrditvijo naročila in nadalje tudi na računu.

Akcijska cena je znižana redna cena, po kateri se prodaja predstavljeni artikel za določen ali nedoločen čas. Akcijske ponudbe veljajo do preklica, razen če ni navedeno drugače. Kot trgovec si pridržujemo pravico do sprememb cen brez predhodne najave ali obvestila. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Cene v spletni trgovini za veleprodajo so končne in nimajo izkazanega DDV.

Kljub prizadevanju trgovca, da bi zagotovil najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V primeru iz prejšnjega stavka in v primeru, ko se cena izdelka spremeni med obdelavo naročila, to je od trenutka oddaje naročila do potrditve naročila, bo trgovec:

a) kupcu to sporočil in ga obvestil o novih cenah, kupec pa ima v takšnem primeru možnost svoje naročilo spremeniti ali ga deloma ali v celoti preklicati ali pa potrditi naročilo po novih cenah, vse brez dodatnih stroškov; in

b) kupcu omogočil odstop od nakupa in mu hkrati ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko korist in zadovoljstvo.

 

Naročila

Kupoprodajna pogodba, ki je sklenjena na daljavo med trgovcem in kupcem je v spletni trgovini trgovca sklenjena v trenutku, ko trgovec prejme elektronsko sporočilo o statusu kupčevega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji sklenjeni in veljajo tako za trgovca kot za kupca. To elektronsko sporočilo ni potrdilo, da je blago na zalogi ali da se je pričela vršiti odprema blaga, ampak le obvestilo kupcu, da je trgovec prejel naročilo in da je stekel postopek preveritve dobavljivosti blaga. Kot stranka/kupec velja pravna ali fizična oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Vsi navedeni podatki morajo biti točni. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče.

Kadar se kot stranka / kupec prijavi in izvede naročilo pravna oseba si podjetje Divitis d.o.o. pridržuje pravico in preveri navedene podatke v registru pravnih oseb, ki veljajo za področje Republike Slovenije. Naročila in registracijo računov za pravne osebe  lahko izjajajo tudi osebe, ki niso lastniki podjetij. V tem primeru si pridržujemo pravico do preverjanja istovetnosti registriranih oseb in se lahko izvede tudi kontrola podatkov. V takšnem primeru pozovemo registrirano osebo o predložitvi dokumenta, ki izkazuje povezavo med fizično in pravno osebo. Vsi posredovani podatki so zaupni in nikoli ne bodo posredovani tretjim osebam.

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku trgovca in je dosegljiva vsem strankam preko njihovih uporačniških računov (Moj račun -> Moja naročila).

Po prejetem obvestilu o novem naročilu bo trgovec preveril dobavljivosti naročenih artiklov in kupca seznanil z dobavnimi roki v kolikor izdelki niso na zalogi.

Trgovec v dogovorjenem roku naročene izdelke pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. Naročila ne bodo izvedena v kolikor trgovec ne prejme dogovorjene vsote na svoj TRR ali katero koli drugo obliko plačil.

Kot prodajalec si podjetje Divitis d.o.o. pridržuje pravico, da s stranko/kupcem stopi v stik preko sredstev komunikacij na daljavo v skladu z določili ZEKom-1.

 

Oddaja naročila

Opis tehničnega postopka za oddajo naročila oz. sklenitev pogodbe na daljavo.

 

1.) Pri artiklu izberite željene parametre (velikost, barvo, količino,...).

2.) Po izbranih parametrih kliknete gumb »V košarico«:

                2a.) Lahko nadaljujete z izbiranjem in dodajanjem artiklov

                2b.) Pregledate košarico (zbrani vsi dodani artikli – predogled naročila)

                2c).) Na blagajno (za neregistrirane uporabnike bo potrebna registracija računa)

3.) Zaljuček naročila:

V tem polju vnesete vse potrebne manjkajoče podatke. Pred oddajo naročila preverite vse navedene podatke. Ko boste vse preverili, kliknite gumb ODDAJ NAROČILO.

Za potrebe poslovanja Divitis d.o.o. zbira naslednje uporabnikove podatke:

•             ime in priimek,

•             kraj in državo

•             email

•             telefonsko številko,

•             geslo v šifrirani obliki (za registrirane uporabnike) – nam ostane vedno nevidno

Za potrebe zagotavljanja varnosti, se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta.

 

 

Načini plačila

Trgovec kupcu omogoča naslednje načine plačila nakupa izdelkov iz spletne trgovine:

•             z nakazilom po predračunu;

•             s plačilno oziroma kreditno kartico*

•             Spletni plačilni sistem (Paypal)


*Plačilo s plačilno kartico je možno samo, če so podatki v profilu kupca za plačnika enaki kot podatki v profilu kupca za imetnika plačilne oziroma kreditne kartice.

Pri plačilu s kreditno kartico preko spleta nas v primeru preklica naročila ali spremembe načina plačila s strani kupca mora le-ta obvestiti trgovca po spletni pošti za kreditiranje kartice ali vračila kupnine.

 

Varnost

Trgovec uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. V te namene uporablja SSL certifikat, ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija.

Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Podatki o karticah se ne shranjujejo na strežniku trgovca. Za varnost je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter za ustrezno programsko in protivirusno zaščito svojega računalnika.

Trgovec v spletni trgovini ne sprejema naročil od nekoga, za katerega ve ali sumi, da je otrok, ne da bi za to imel izrecno dovoljenje njegovih staršev ali skrbnikov. Trgovec v spletni trgovini ne ponuja prostega dostopa do izdelkov ali storitev, ki so škodljive za otroke. Trgovec brez izrecnega dovoljenja staršev ali skrbnikov ne bo sprejemal kakršnihkoli osebnih podatkov, ki zadevajo otroke, prav tako ne bo izdajal podatkov, sprejetih od otrok, tretjim osebam, razen staršem oziroma skrbnikom. Vsaka komunikacija, namenjena otrokom, bo primerna njihovi starosti in ne bo izkoriščala zaupljivosti otrok, pomanjkanja izkušenj ali občutka lojalnosti.

 

Spremembe pravil in pogojev poslovanja

Trgovec lahko v primeru sprememb predpisov, ki urejajo poslovanje spletnih trgovin, varstvo podatkov ter druga področja, ki so v zvezi s poslovanjem spletne trgovine trgovca, in v primeru sprememb lastne poslovne politike spreminja in ali dopolnjuje pravila in pogoje poslovanja, o čemer bo vsakič seznanil uporabnike na primeren način.

Vsaka sprememba ali dopolnitev Splošnih pogojev poslovanja začne veljati takoj od roka od objave sprememb in ali dopolnitev.

Kupec, ki se s spremembami ali dopolnitvami objavljenih pravil in pogojev poslovanja ne strinja ne more oddati naročila. Prav tako naj takšna stranka ne uporablja spletne strani www.vecnispomin.si.

Če stranka želi preklic registriranega računa naj pisno ali po elektronski pošti obvesti trgovca.

Trgovec posluje v skladu z Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT) in na njegovi podlagi sprejetimi predpisi.

 

Potrebni piškotki

Ti piškotki ali podobna tehnologija so obvezni za delovanje naših storitev in jih ne morete onemogočiti. To se na primer nanaša na piškotke ali podobno tehnologijo, ki hranijo podatke za prijavo po registraciji v naši spletni trgovini tako, da uporabnik ostane prijavljen v naši spletni trgovini tudi, kadar odide na drugo stran, ali pa na piškotke, ki zagotavljajo, da konfiguracija funkcij spletne strani ostane povezana s posameznim uporabnikom (izbrani jeziki, ipd.) skozi ves čas brskanja. Poleg tega ti piškotki in podobne tehnologije pripomorejo k varni in pravilni uporabi naših storitev. Vaš brskalnik lahko nastavite tako, da te piškotke blokirate, ali pa prejemate obvestila o njih. Popolna uporaba vseh funkcij naših storitev bo s tem omejena.

Google Analytics

Za omogočanje uporabnikom primernega oblikovanja in stalno izboljšavo naših strani uporabljamo storitve spletne analize Google Analytics, Google Inc. ("Google"). V tem smislu uporabljamo piškotke in ustvarjamo profile, ki se uporabljajo pod psevdonimi. Informacije, ki jih piškotek ustvari o vaši uporabi te spletne strani, kot je vrsta/različica brskalnika, operativni sistem, ki ga uporabljate, izvorni URL (predhodno obiskana stran), ime gostitelja računalnika, s katerega brskate (naslov IP) ali čas zahteve strežnika so namenjene upravitelju. Google to spletno stran uporablja za oceno vaše uporabe strani, sestavo poročil o aktivnosti na spletni strani in za to, da upravitelju spletne strani nudi še druge storitve v zvezi z dejavnostjo na spletni strani in uporabo interneta. Naslov IP, ki ga vaš brskalnik posreduje kot del Google Analytics, se ne bo združil z drugimi podatki Google. Shranjevanje piškotkov lahko preprečite tako, da ustrezno prilagodite program vašega brskalnika; vendar vas moramo opozoriti, da v tem primeru morda ne boste mogli v celoti uporabljati vseh funkcij na tej spletni strani. Več informacij najdete v naši politiki zasebnosti.

Oglaševanje

Te piškotke ali podobno tehnologijo lahko mi ali naši partnerji nastavimo na naši spletni strani tako, da vam prikažemo relevantne vsebine/oglaševanje na naši strani ali na straneh tretje stranke. Tako imenovane profile lahko ustvarimo na podlagi vaših interesov. Ti podatki na splošno ne zadostujejo za neposredno identifikacijo osebe, saj se uporablja le brskalnik pod psevdonimom in/ali informacije o napravi. Če onemogočite te piškotke ali podobne tehnologije, bo vsebina/oglaševanje manj prilagojeno vašim interesom.