Tokrat vam na vesnicposmin.si predstavljamo inovativno rešitev, ki je lahko odlična dekoracija za vsak grob.

EKO solarne lanterne Vestina

Eko solarne lanterne so odličen slovenski proizvod. So ekološke in varčne in so trajnostna alternativa običajnim svečam, ter poleg svoje kakovosti predstavlja tudi prelep okras v spomin na najdražje. Na voljo so z različnmi motivi. Izbirate lahko med motivom srce, križ, rdeče srce in celo z prelepim angelčkom. Za svoje delovanje potrebujejo le sončno svetlobo. Ker se napajajo s pomočjo sončne svetlobe jih boste lahko uporabljali mesece ali celo leta. Gorijo namreč tudi do 1000 dni.

 

Kako delujejo?

Kot že pove samo ime, delujejo s pomočjo sončne svetlobe. Z uporabo te »zelene« energije se po dnevi napajajo, ponoči pa svetlobo oddajajo. Vgrajeno imajo baterijo, ki se podnevi polni preko sončne celice, ki je nameščena na pokrovu solarne lučke. Lučka se avtomatsko prižge in izklopi, kadar je to potrebno.

 

Ali delujejo tudi pozimi in v senci?

Za svoje dolgotrajno delovanje potrebujejo neposredno sončno svetlobo, ki je največ prejmejo v poletnih mesecih, kadar je sonce na nebu najdlje časa. Več kot torej prejmejo svetlobe, dlje in močneje bo ostala osvetljena. Delovale bodo seveda tudi pozimi in v delni senci, vendar se takrat polnijo počasneje, gorijo pa krajši čas.

Eko slolarne lanterne za optimalno delovanje skozi vse leto potrebujejo le zgolj 4h sončne svetlobe na dan. Delujejo v vseh vremenskih pogojih kot so sonce, dež ali celo sneg.

 

Kdaj se vklopijo in kako dolgo ostanejo prižgane?

Lučke so opremljene s senzorjem zaznavanja svetlobe in se samodejno vklopijo in izklopijo.

 

Kam in kako jih namestim?

Eko solarne lučke lahko imate nameščene praktično povsod, kjer je dostop do sončne svetlobe, saj za napajanje ne potrebujejo elektrike ali drugega vira, kot je sonce. Ker ne potrebujejo žic ali dodatnega napajanja je namestitev izjemno preprosta. Preprosto izberite najprimernejšo na spomeniku in lučka je pripravljena na uporabo. Lučka omogoča tudi vijačenje ali lepljenje na željeno podlago.

 

Ali so solarne lučke dobre za okolje?

Da, in to iz večih razlogov!

Solarne lučke uporabljajo obnovljiv vir energije, zmanjšujejo emisije toplogrednih plinov in količino odpadne plastike, so dolgotrajna rešitev napram parafinskim svečam in celo zmanjšujejo svetlobno onesnaženost pokopališč.